Tarieven & gratis inloopspreekuur

Toevoeging

Afhankelijk van de hoogte van uw inkomen en vermogen kunt u voor sommige zaken in aanmerking komen voor van overheidswege gefinancierde rechtsbijstand. De Raad voor Rechtsbijstand verleent in dergelijke gevallen een zogenaamde “toevoeging”. U betaalt dan geen uurtarief, maar u bent wel verplicht een eigen bijdrage te betalen waarvan de hoogte afhankelijk is van uw inkomen. Houdt u daarnaast rekening met eventueel bijkomende kosten zoals bijvoorbeeld griffierechten en proceskosten.

De Raad zal aan de hand van uw burgerservicenummer bij de Belastingdienst uw inkomen en vermogen opvragen van twee jaar geleden. De hoogte van deze gegevens is bepalend voor de vraag of u in aanmerking komt voor gefinancierde rechtsbijstand en zo ja, hoe hoog de eigen bijdrage is, die u verschuldigd bent. De hoogte van de eigen bijdrage kan variëren van EUR 196 tot en met EUR 823 (per januari 2017).

Indien u bent doorverwezen door het Juridisch Loket krijgt u een korting op de eigen bijdrage.

Heeft u een bijstanduitkering dan kunt u voor de eigen bijdrage bijzondere bijstand verkrijgen. In dat geval hoeft u geen eigen bijdrage te voldoen.

Verdere relevante informatie:

Beelaard Breetveld is een High Trust kantoor

Transparantie, vertrouwen en begrip. Dat zijn de drie kernwoorden van de nieuwe werkwijze van de Raad voor Rechtsbijstand. Beelaard Breetveld Advocaten is een high trust kantoor, d.w.z. dat de Raad voor Rechtsbijstand vertrouwen heeft in een goede, volledige en eerlijke opgave van de toevoegings- en zaaksgegevens. Voordeel is een snelle beslissing op de aanvraag en afhandeling van toevoegingen.

high-trust-large 400x200

Uurtarief

Indien u niet in aanmerking komt voor een toevoeging, behandelen wij uw zaak op basis van een uurtarief. Het uurtarief ligt tussen de € 135,- en € 235,- exclusief B.T.W. en is afhankelijk van de ervaring van de advocaat, de soort zaak, de spoedeisendheid en het financiële belang dat hiermee gemoeid is. Tevens bestaat de mogelijkheid het uurtarief te laten variëren naar rato van het resultaat van de zaak (no win, less fee). Daarnaast bestaat de mogelijkheid om een vaste prijsafspraak overeen te komen, indien de zaak zich hiervoor leent.

Gratis Inloopspreekuur

Iedere dag is er op ons kantoor een gratis inloopspreekuur van 9.00 uur tot 12.00 uur en van 14.00 uur tot 17.00 uur.
In een gesprek van zo’n 20 minuten proberen wij u op weg te helpen met uw juridische vragen/geschillen. Indien verdere rechtsbijstand nodig en gewenst is, bespreken wij graag met u de mogelijkheden. 

Koffie-uurtje vrijdag familierecht & expats

Specifiek voor familierechtvragen (hierbij kunt u onder meer denken aan echtscheiding, alimentatie, omgangsregeling) en juridische vragen van expats is er iedere vrijdag tussen 11.00 uur en 12.00 uur een gratis koffiespreekuur. Onder het genot van een kopje koffie staan wij u graag met raad te woord.

Maak een afspraak

15 + 8 =

Adres/contact

Beelaard Breetveld Advocaten kantoor

Logo met tekst

Johan van Oldenbarneveltlaan 87
2582 NK Den Haag
Tel: +31(0)70 363 1961
Fax: +31(0)70 – 356 26 28
KVK: 27331990

Route (Google Maps)